dieren

Wij vinden het belangrijk om elke dag lekker buiten te spelen.

Een groot voordeel van een kinderopvang in een landelijke omgeving is dat kinderen veel buiten zijn. Ouders zien dat kinderen het buiten zijn meenemen naar huis. Ook als het slechter weer is, gaan de kinderen dan naar buiten. Kinderen raken eraan gewend. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het heeft een positief effect op de gezondheid, ze worden creatiever en coöperatiever.
Wij hebben schaapjes, kippen en paarden. Uw kind kan de dieren aaien, voeren, verzorgen en knuffelen, natuurlijk is daar altijd een pedagogisch medewerker bij aanwezig.

Positieve invloed van dieren

Dieren hebben een hele goede invloed op kinderen. Door te zorgen voor een dier leert het kind dat iedereen behoeftes en gevoelens heeft. Dieren beïnvloeden de sociale ontwikkeling van kinderen; zij bieden gespreksstof en kinderen zoeken sneller toenadering als er een dier bij betrokken is, omdat een dier niet oordeelt. Tevens leren en onthouden kinderen meer over onderwerpen waar zij emotioneel bij betrokken zijn.

Ondanks de angst voor allergieën heeft fysiek contact met dieren een positieve invloed. Het aaien van een dier werkt rustgevend en kan zelfs de hartslag en bloeddruk verlagen. Bij het aaien komt oxytocine vrij, dat zorgt voor een mogelijkheid tot binding. Kinderen worden weerbaarder door de omgang met dieren.