Buitenbed

Naast onze binnenbedjes beschikken wij ook over speciale buitenbedjes. Uw kind kan hier lekker in slapen mits u hier toestemming voor geeft.

De buitenbedjes worden het gehele jaar door gebruikt, zowel in de zomer als in de winter. Wanneer de zon fel schijnt, zorgt een schaduwdoek voor schaduw. Is het buiten koud, dan verwarmen wij het bedje voor met een kruik. Ook zorgt een speciale slaapzak met handschoentjes, muts en deken ervoor dat de kinderen lekker warm blijven. Wanneer het té warm of té koud is, wordt er uiteraard uitgeweken naar de bedjes binnen.

Waarom buiten slapen?

Buiten slapen is heel gezond! Kinderen slapen buiten meestal rustiger, langer en dieper. Tevens maken de kinderen meer vitamine D aan.

Het buiten slapen is goed voor de longen en de weerstand, wat ook voor kinderen met luchtwegziektes ideaal is.

Buiten slapen prikkelt de zintuigen en laat baby’s op een waardevolle manier kennis met de natuur maken. Buiten slapen is een versterking van de natuurbeleving. De kinderen vallen zachtjes en rustig in slaap, ze horen de vogels fluiten en zien de wolkjes bewegen. Zo worden ze uitgerust wakker.

De buitenbedjes zijn insectenwerend, brandvertragend en bacteriewerend. Ze zijn gecertificeerd en voldoen aan het warenwetbesluit kinderbedden en -boxen in de kinderopvang.