Over ons

 Kleinschalig, betrokken en huiselijk

dat is wat bij Ons Stalleke past

Kinderdagverblijf ons stalleke is gevestigd bij een boerderij met een groene omgeving. Wij hebben één verticale groep in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Er is plaats voor 14 kinderen per dag. Wij vinden het erg belangrijk dat er altijd een vertrouwd gezicht op de groep staat voor het kind en ouder.

Naast onze binnenbedjes beschikken wij ook over speciale buitenbedjes. Uw kind kan hier lekker in slapen mits u hier toestemming voor geeft.

De buitenbedjes worden het gehele jaar door gebruikt, zowel in de zomer als in de winter. Wanneer de zon fel schijnt, zorgt een schaduwdoek voor schaduw. Is het buiten koud, dan verwarmen wij het bedje voor met een kruik. 

Dieren

Wij hebben paarden, schapen, kippen en konijnen. Uw kind kan de dieren aaien, voeren, verzorgen en knuffelen, natuurlijk is daar altijd een pedagogisch medewerker bij aanwezig.

Snoezelruimte

Wij hebben een kleine ruimte ingericht als snoezelruimte. Wat is er nu fijner dan ontspannen in een knusse ruimte?

Dagindeling

De groep heeft een herkenbaar dagritme met terugkerende elementen. Wanneer dit zich in dezelfde volgorde herhaalt, biedt dat kinderen houvast en vertrouwen.

Gezonde voeding

Wij hechten veel waarde aan de voeding die de kinderen op de opvang krijgen. Wij beseffen ons dat wij mede verantwoordelijk zijn voor het leggen van een basis voor een gezond of ongezond voedingspatroon bij jonge kinderen. 

Wennen

Nieuwe kinderen mogen voordat de plaatsing ingaat komen wennen.
Het is van belang dat kinderen de tijd krijgen om op een prettige manier te wennen aan een nieuwe omgeving, en dat hij/zij zich er veilig voelt. Dit zelfde principe geldt uiteraard ook voor de ouders/verzorgers..

Ruilen

Ons stalleke hanteert een klantvriendelijke ruilbeleid. In principe komen kinderen op vaste dagen naar het kinderdagverblijf. Mocht uw kind een dag niet komen spelen dan mag u deze dag ruilen. Op deze manier kunnen wij flexibiliteit aanbieden.

Verticale groep

Een huiselijke gevoel met alle leeftijden door elkaar, de broertjes en zusjes samen op een groep, de verschillende activiteiten die je kunt aanbieden, de wisseling van werkzaamheden (van fles naar stoeien en van knutselen naar picknicken in de poppenhoek) en het leren van jong en oud. 

Ervaringen van ouders

Jaap
Jaap
Warm, kleinschalig en kwalitatief erg goed kinderdagverblijf. Met veel vertrouwen brengen wij onze dochter elke week naar ons Stalleke. Communicatie is snel en adequaat.